ADS
ADS
ADS
Calculatoare donate pentru două școli din județul Botoșani
28/09/2021 10:23 in STIRI

Două școli din județul Botoșani beneficiază de calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România. Este vorba despre o școală din Blândești și una din Leorda. În pragul unui nou val al pandemiei, în care școala de acasă va fi din nou o realitate și o problemă pentru școlile și copiii din mediile vulnerabile, Ateliere Fără Frontiere anunță 110 instituții educaționale spre care vor fi donate 2000 de calculatoare până la finalul acest an, prin programul Dăm Click pe România.

Ateliere Fără Frontiere anunță lista laureaților pentru ediția 2021 a proiectului „Dăm Click pe România” și adaugă astfel 110 școli, organizații non-guvernamentale și instituții sociale la numărul de structuri beneficiare de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. Proiectul este implementat cu sprijinul partenerilor de la Kaufland România și OMV Petrom și vine în continuarea ediției de anul trecut, ajungând astfel la un total de 232 de structurile educaționale ce au beneficiat de echipamente în perioada 2020-2021 prin „Dăm Click pe România”.

Cele 110 structuri vor beneficia în total de 2000 de calculatoare ce vor sprijini elevii și profesorii la crearea, adaptarea sau îmbunătățirea traseului lor educațional prin digitalizarea modului de învățare și comunicare. Peste 20,000 de beneficiari direcți vor avea parte de o școală mai atractivă, adaptată nevoilor și stilului lor de viață, mai eficientă în a dezvolta competențe. Printre laureați se numără 2 unități școlare din județul Botoșani: Școala Gimnazială Nr.1 din Blândești și Școala Gimnazială Nr.1 din Leorda.

Înscrierea inițială a candidaților a avut loc în contextul închiderii școlilor ca urmare a măsurilor de siguranță și prevenției împotriva răspândirea virusului SARS-COV-19. Laureații actualei ediții au fost selectați pe baza aplicațiilor din toamna anului 2020, când peste 350 de structuri educaționale ne-au semnalat nevoia de calculatoare în comunitățile din care fac parte, majoritatea dintre ele unități școlare în zone defavorizate care au fost nevoite să facă tranziția la școala online, unde majoritatea elevilor nu aveau sau chiar nu știau să folosească un calculator.

 

COMMENTS