ADS
ADS
ADS
Grav accident de muncă la Botoșani! Un bărbat a murit după ce a căzut într-un tub de cereale al unui siloz
30/09/2021 10:04 in STIRI

Un bărbat din Botoșani a murit, miercuri, după ce a căzut într-un tub de cereale al unui siloz. Gravul accident de muncă s-a înregistrat la societatea comercială Comcereal SA din municipiul Botoșani, în momentul în care bărbatul de 52 de ani, angajat al firmei respective, s-a dezechilibrat și a căzut în tubul metalic.

Botoșăneanul a fost acoperit, în scurt timp, de o cantitate mare de cereale, ceea ce a făcut practic să se sufoce cu grâul aflat în siloz. El a fost scos din tub de colegii săi, care au fost martori la cele întâmplate. Aceştia au sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns o ambulanță de terapie intensivă mobilă.

Aflat în stare critică, muncitorul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Mavromati în stop cardio-respirator. A fost supus manevrelor de resuscitare și a fost stabilizat. Ulterior, botoșăneanul, care suferise un traumatism la ficat, a fost supus unei intervenții chirurgicale, însă a decedat la câteva ore după operație.

Polițiștii din Botoșani au deschis în acest caz o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

 

COMMENTS