Laura Vicol, avocata unor clanuri de interlopi din Capitală, aleasă de noul guvern drept președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților
26/11/2021 17:12 in STIRI

Noua majoritate PSD – PNL – UDMR a preluat total puterea în Parlament, inclusiv în comisiile de specialitate, unde și-au impus propriii oameni în locul celor de la USR. La comisia juridică a Camerei Deputaților, de exemplu, a fost aleasă președintă Laura Vicol, o avocată a clanurilor de interlopi din Capitală.

PNL a votat alături de PSD și UDMR pentru demiterea președintelui USR al Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Mihai Badea, și înlocuirea lui cu deputata social-democrată Laura Vicol.

Ajunsă la șefia uneia dintre cele mai importante comisii ale Parlamentului, Vicol s-a făcut remarcată în carieră prin clienții pe care i-a reprezentat în instanță. Printre aceștia se numără fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, inculpată pentru corupție, clanul Cămătarilor și clanul Sportivilor sau fostul colonel SRI Daniel Dragomir, condamnat pentru spionarea fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

Laura Vicol a intrat în Parlament anul trecut pe listele PSD, fiind anterior una dintre apărătoarele modificărilor nocive aduse de PSD și UDMR legilor justiției și codurilor penale.
Acum, Vicol va conduce comisia juridică, acolo unde aceste legi vor trebui reparate.

Laura Vicol a mai candidat la alegerile europarlamentare din 2019 pe lista PRU, partidul fondat de fugarul Sebastian Ghiță.

Sursa:Europafm

Sursa foto: Inquam Photo/ Octav Ganea

COMMENTS