Toate paturile pentru bolnavii COVID de pe secția ATI a Spitalului Județean Botoșani sunt libere, pentru prima dată în valul patru al pandemiei
20/12/2021 08:26 in STIRI

Toate paturile destinate bolnavilor de COVID-19 de pe secția ATI a Spitalului Județean ”Mavromati” din Botoșani au fost libere, duminică, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani. Este pentru prima dată în valul patru al pandemiei, când nu a fost niciun bolnav cu coronavirus internat pe secția ATI.

”Pe secția ATI mai sunt doar cinci paturi pentru bolnavii COVID, iar astăzi (nr.duminică) nu avem niciun pacient. Toate cele cinci paturi sunt libere. pentru prima dată în valul patru”, a precizat medicul Monica Adăscăliței.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a raportat, duminică, opt cazuri noi de coronavirus în județ. Câte două îmbolnăviri au fost înregistrate la Botoșani, Dorohoi și Văculești și câte o îmbolnăvire la Avrămeni și Manoleasa.

Comuna Cordăreni se află, în continuare, în zonă roșie COVID, cu o incidență de 3,53 la 1000 de locuitori, iar în zonă galbenă a intrat comuna Văculești, cu o rată de contaminare de 1,97 la 1000 locuitori, restul localităților din județ fiind în zonă verde.

Incidența la nivelul municipiului Botoșani este de 0,37 la 1000 locuitori, în timp ce la nivelul județului este de 0,31 la 1000 locuitori.

 

COMMENTS