Programul Casa Verde pentru panouri fotovoltaice, suspendat la două ore de la deschidere. Dosarele depuse vor fi anulate
22/12/2021 15:32 in STIRI

La doar două ore de când s-au deschis înscrierile pentru Casa Verde pentru panouri fotovoltaice, programul a fost suspendat, iar toate dosarele depuse în aplicație vor fi anulate. Motivul? Probleme tehnice la aplicația Administrației Fondului pentru Mediu unde se depuneau dosarele online.

Programul Casa Verde prin care cetețenii pot aplica pentru achizitionarea si montarea panourilor fotovoltaice a fost deschis pentru înscrieri la ora 10:00, miercuri dimineață.

Însă, după doar 2 ore, Administratia Fondului pentru Mediu a transmis printr-un comunicat că, din cauza unor probleme de natură tehnică ale aplicației informatice, înscrierile vor fi suspendate până la o dată ulterioară când se va remedia situatia. Nu se precizează și când se va întâmpla acesta lucru.

50 de firme din mai multe judete au fost autorizate de Administrația Fondului pentru Mediu. Am stat de vorbă cu reprezentantul uneia dintre ele, care a spus că avea de depus 600 de dosare:

„Solicitanții trimit documentele către noi, le analizăm ca instalatori și le urcăm noi, prin userii pe care îi avem alocați, prin platforma AFM, care platformă a nu a funcționat. Tot ce s-a urcat, în medie 1-2 dosare, vor fi șterse din aplicația AFM și aplicația va porni de la zero”

Teoretic, firmele pot relua procesul de a încărca dosarele depuse de populatie, însă dacă durează prea mult, personele fizice care au depus dosarele la firmele instalatoare autorizate ar trebui să o ia de la capăt cu strânsul documentelor pentru dosar. Și asta pentru că unele acte au termen de valabilitate de cel mult 30 de zile.

Prin programul casa Verde panouri fotovoltaice, statul finantează până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor, în limita sumei de 20.000 de lei. În total pot fi depuse în jur de 30.000 de dosare. Panourile trebuie instalate în cel mult 12 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Sursa:Europafm

 

 

COMMENTS