Surpriză de Crăciun pentru o familie din Botoșani. Câțiva elevi de la „Laurian” le-au adus zâmbetele pe chipuri celor șase membri ai acesteia
25/12/2021 11:26 in STIRI

Faptele bune se țin lanț la Laurian. Elevii unei clase din liceu au vrut să aducă zâmbetul pe chipurile membrilor unei familii. Împreună cu profesoara lor de economie, Ana Gabriela Tanasă- Inspector școlar pentru disciplinele socio-umane, elevii clasei a 11-F au pus mână de la mână, au cumpărat alimente, rechizite, au adus și haine pentru o familie din Flămânzi aflată în nevoie: “Așa am fost crescută, să ofer, să împart și să fiu aproape. Mi se pare un comportament firesc și decent. La final, când ajung acasă, sunt mulțumită și plină de speranță: în comunitate, avem încă o masă plină, încă o familie care crede în magie și daruri.” declară profesoara.

Proiectul “De Crăciun, prietenii sunt aproape” i-a făcut pe elevii clasei să primească rolurile principale, acelea a ajutoarelor Moșului, iar prin această abordare aceștia au făcut magie, cel puțin de sărbători, pentru cei 6 membri ai familiei.

Pentru copiii familiei, 4 la număr, Moș Crăciun a venit mai repede, aceștia primind dulciuri, jucării, hăinuțe, dar și 2 brăduți realizați de către elevii altor clase din liceu, tot împreună cu doamna profesoară: “„Laurianul iubește și păstrează tradiția”, a devenit tot mai drag. Nu este un proiect ușor, presupune multe resurse științifice, umane, materiale, dar, cel mai important, este  un proiect de antreprenoriat social, ajungem în comunitate.” completează aceasta.

Și pentru tatăl paralizat și mama aflata la grele încercări, au fost cadouri pregătite cu drag de elevii clasei de științe sociale: “Activitatea mi s a părut o lecție de viață în sine pentru că am pus mână de la mână sa facem un bine unei alte familii și nu este prima data când particip la acest gen de activitate, dar sigur nici ultima” declară Meda Stoian, elev participant în proiect.

Binele nu se face doar de sărbători, afirmă copiii, aceștia având de gând să continue actele de binefacere.

 

COMMENTS