Doi angajați de la Spitalul Județean Botoșani și o firmă de pompe funebre, în vizorul Poliției pentru afaceri cu morții de la morgă
07/01/2022 14:59 in STIRI

O firmă de pompe funebre din Botoșani face obiectul unei anchete a Poliției, pentru ”afaceri” cu morții de la morga Spitalului Județean. Poliţiştii botoşăneni investighează practicile firmei, care, contra unor sume de bani, era ajutată de doi angajaţi de la morga Spitalului Judeţean, pentru a prelua mai multe persoane decedate de la morgă şi se ocupa de funeralii, deşi nu ar fi avut nici toate autorizaţiile necesare şi nici dreptul de a recurge la astfel de practici.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, la data de 7 decembrie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz in serviciu și exercitarea fără drept a unei profesii.
Din verificări a rezultat faptul că angajații unității spitalicești din municipiul Botoșani, respectiv doi angajați de la morgă, ar fi recomandat, contra unor sume de bani, o anumita societate de pompe funebre, aparținătorilor.

”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări privind  infracțiunile de abuz in serviciu și exercitarea fără drept a unei profesii. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Reprezentanții Spitalului Județean ”Mavromati” spun că nu au primit nicio sesizare în acest sens.

”Până la această oră nu este depusă la nivelul spitalului sesizare, reclamație, de la aparținători sau alte firme similare vizavi de acest aspect. La Serviciul de prosectură există afișat un tabel cu firmele autorizate de Direcția de Sănătate Publică”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

 

COMMENTS