Doi copii, de 5 și 6 ani, din Botoșani trăiesc într-o casă sărăcăcioasă, fără curent electric și cu pături în loc de geamuri
22/01/2022 16:14 in STIRI

Copilărie trăită în întuneric pentru o fetiță și un băiat de șase și cinci ani dintr-o familie din localitatea Hilișeu Crișan. Andreea și Andrei sunt doi copii pentru care desenele animate reprezintă doar un vis. Au văzut cum arată tabletele doar pe la copiii din vecini, dar nici nu au îndrăznit vreodată să viseze că ei ar putea avea așa ceva.

Astfel, în timp ce unii copii se plâng că nu au ultima generație de telefon, ultimul model de joc pe calculator sau haine de firmă, Andreea și Andrei nici nu îndrăznesc să se plângă de ceva. Modești, cuminți și resemnați, micuții doar speră că într-o zi nu vor duce lipsa mâncării de pe masă, vor avea cu ce să se îmbrace și să se încalțe și în locuința lor va lumina un bec.

Cu atât mai greu este pentru părinții lor, îndurerați că nu pot să le ofere mai mult celor doi copii. Singurul venit al familiei este alocația celor mici. Tatăl vrea să muncească. Mai găsește prin sat câte ceva de muncă astfel încât să aducă un ban în casă, dar sunt și zile întregi când nu are ce lucra.

„Cei doi fratiori, alături parinti și bunicii bolnavi, trăiesc într-o casuta modestă, cu pături în loc de geamuri, aproape de frontiera cu Ucraina,în satul Hiliseu Crisan, județul Botoșani. Un loc în care pare imposibil de tras lumina, din cauza costurilor foarte mari, fiind la o distanță foarte mare de alte case și aproape de padure. Tatal copilasilor mai munceste cu ziua prin sat, dar sunt zile în șir când nu gaseste nimic de lucru și se întoarce acasă cu mainele goale, în timp ce mama lor are grija de ei și cu toti trăiesc doar din alocații. De aceea dorim să cumpărăm pentru ei un panou fotovoltaic. Copilașii își doresc și ei sa se uite la desene la televizor și să aibe o tableta”, a precizat polițista de frontieră Simona Elena Suhan, care a demarat o campanie de ajutorare a acestei familii.

Andreea Jasmine are 6 anișori și merge la școală. Ea poartă la încălțăminte mărimea 27, Andrei Codruț are 5 ani, merge la grădiniță și poarta mărimea 26 la încălțăminte.

 

„Copilasii nu au nevoie de prea multe: alimente de care au mare nevoie, un panou fotovoltaic că să poata avea lumina, lenjerii, paturi și pleduri, hainute și încălțăminte și câteva geamuri cu care tatăl sa poata repara casuta și un covor. In functie de donațiile primite speram sa reusim sa-i ajutam cu cele necesare. Uneori banii cântăresc vacanțe frumoase. Alteori prețuiesc haine și mașini și haine. Dar sunt ocazii când banii ăștia pentru care ne agităm toți ajung să însemne totul pentru o viață normală. Dacă poți ajuta, chiar și cu puțin, chiar contează, să știi.Va rog din suflet sa nu rămâneți indiferenți și să ne fiti alaturi”, spune Simona Elena.

Cei care vor să doneze o pot face personal la familia respectivă, dar dacă nu pot ajunge la ei, pot lua legătura cu Simona Elena Suhan. Donații se pot face și prin transfer bancar in conturile Asociației Umanitare Simona Elena și Voluntarii deschise la Banca Transilvania: RO06BTRLRONCRT0587762901 RON si  RO53BTRLEURCRT0587762901 EURO, SWIFT: BTRLRO22, cu mențiunea: Andreea și Andrei. Orice relatii la tel: 0757139794 Simona Elena.

 

COMMENTS