Primăria pune tunul pe botoșăneni. S-a constatat că sumele colectate din taxa de salubrizare sunt mai mici, comparativ cu cantitățile mari de deșeuri produse
23/02/2022 13:33 in STIRI

Reprezentanții Primăriei Botoșani anunță controale la proprietarii de case și cei cu locuințe la bloc, după ce s-a constatat că sumele colectate din taxa de salubrizare sunt mai mici, comparativ cu cantitățile mari de deșeuri produse de botoșăneni.

La această situație s-a ajuns în urma unor verificări realizate de conducerea municipalității, în colaborare cu Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL).

Pornind de la aceste considerente, viceprimarul Bogdan Buhăianu, însoțit de reprezentanți ai Serviciului Edilitare și Compartimentul Îndrumare Asociații Proprietari, a purtat, mați, discuții cu toți președinții de Asociații de Proprietari din municipiul Botoșani, în cadrul unor ședințe la primărie.

”Au fost discuții constructive despre taxa de salubrizare și alte probleme conexe colectării deșeurilor. Ne dorim ca toți cetățenii orașului care locuiesc în spațiile administrate de asociații de proprietari să plătească taxele de salubrizare.

Raportat la acest lucru, vom face în perioada următoare o serie de controale încrucișate, împreună cu colegii din cadrul DITL și Poliției Locale, pentru a ne asigura că toate declarațiile depuse de către cetățeni prin care doresc să fie scoși de la plata taxei de salubrizare pentru că nu mai locuiesc în acel spațiu, sunt reale”, a susținut viceprimarul Bogdan Buhăianu, adăugând că va fi verificat și numărul de persoane care locuiesc într-un imobil, întrucât sunt cetățeni care nu oferă informații corecte, stabilirea taxei de salubrizare fiind în mod direct influențată de aceste aspecte.

COMMENTS