Primii refugiați din Ucraina au ajuns la Botoșani. O familie cu copii găzduită de un om de afaceri
24/02/2022 12:08 in STIRI

Un om de afaceri din municipiul Botoșani a primit primii refugiați din Ucraina, țară aflată în război începând de noaptea trecută. Bărbatul locuiește la casă, dar deține și un apartament în municipiul Botoșani pe care l-a pus la dispoziția unei familii cu copii din zona Cernăuți.

Este vorba despre un bărbat și cei trei copii ai săi: de patru, 13 și 18 ani.  Aceștia au reușit să iasă în seara zilei de miercuri din Ucraina, înainte de declanșarea războiului. Din rațiuni de securitate nu vom dezvălui numele omului de afaceri, care a ajutat familia respectivă.

Autoritățile ucrainene au adoptat o măsură fără precedent pentru cetățenii săi, în contextul stării de urgență și a mobilizării populației pentru război. Niciun bărbat nu mai are voie să părăsească teritoriul ucrainei începând cu ora 0.00 a zilei de joi. Măsura a fost comunicată și polițiștilor de frontieră și vameșilor români, în special celor de la Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret.

Ministrul ucrainean de Externe a anunțat joi dimineață, pe Twitter, că „Putin tocmai a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei”.

„Putin tocmai a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei. Orașele pașnice ucrainene sunt sub lovituri. Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra și va câștiga. Lumea poate și trebuie să-l oprească pe Putin. Momentul pentru a acționa este acum”, a scris Dimitri Kuleba.

Focuri de armă au fost auzite joi în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană. Aeroportul a anulat zborurile şi a evacuat pasagerii şi personalul.

 

COMMENTS