Președintele Iohannis după ședința CSAT: Vă asigur, niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa si a familiei sale
24/02/2022 16:49 in STIRI

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, joi, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis. Șeful statului  a dat asigurări că poporul român este în siguranță în contextul invadării Ucrainei de către Rusia, iar niciun român nu ar trebui să se teamă pentru siguranța sa.

„Niciun  român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale! România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile. Statutul de membru NATO și al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă.Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni”, a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate”.

 

COMMENTS