Fug din calea războiului! Femei cu copii, la cozi infernale, la frontieră
24/02/2022 16:52 in STIRI

Ucrainenii fug din calea războiului. Disperați, oamenii stau la cozi uriașe la Vama Siret dinspre Cernăuți ca să treacă în România. Mulți sunt nevoiți să facă cale întoarsă pentru că pot trece doar femeile și copiii și persoanele care au și altă rezidență.

Sute de oameni așteaptă să treacă granița, pentru a fi la adăpost din calea atacurilor. Și-au luat cu ei documentele și câteva lucruri, lăsând la voia întâmplării tot ce au construit în Ucraina.

Autoritățile ucrainene au adoptat o măsură fără precedent pentru cetățenii săi, în contextul stării de urgență și a mobilizării populației pentru război. Niciun bărbat nu mai are voie să părăsească teritoriul ucrainei începând cu ora 0.00 a zilei de joi. Măsura a fost comunicată și polițiștilor de frontieră și vameșilor români, în special celor de la Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret.

Ministrul ucrainean de Externe a anunțat joi dimineață, pe Twitter, că „Putin tocmai a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei”.

„Putin tocmai a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei. Orașele pașnice ucrainene sunt sub lovituri. Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra și va câștiga. Lumea poate și trebuie să-l oprească pe Putin. Momentul pentru a acționa este acum”, a scris Dimitri Kuleba.

Focuri de armă au fost auzite joi în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană. Aeroportul a anulat zborurile şi a evacuat pasagerii şi personalul.

 

COMMENTS