Prima comună din județul Botoșani care construiește un bloc de locuințe sociale
25/02/2022 09:44 in STIRI

Pomârla este prima comună din județul Botoșani care va construi un bloc de locuințe sociale pentru locuitorii săi. Administrația locală din Pomârla a obținut o finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru ridicarea unui imobil cu demisol, parte și trei etaje în care să fie găzduite persoanele cu venituri scăzute.

„Prin intermediul acestei investiții se urmărește construirea de locuinţe sociale, locuinţe cu chirie subvenționată, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existențã nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei. Obiectivul ce se doreşte a fi atins este asigurarea unor condiţii de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate”, au precizat reprezentanții Primăriei din Pomârla.

Blocul, care va avea o suprafață construită de 413 mp și una desfășurată de 2.309 mp,  are o valoare estimată de 8,15 milioane de lei. Primăria Pomârla a demarat procedura de licitație pentru stabilirea constructorului. După desemnarea firmei de construcții, termenul de execuție a lucrărilor va fi de 24 de luni.

 

COMMENTS