Rușii au atacat civili din Kiev. Bloc de locuințe în flăcări după un atac cu rachete
25/02/2022 09:49 in STIRI

Armata rusă atacă civilii în Capitala Ucrainei. Un bloc de apartamente din Kiev a fost cuprins de flăcări în cursul dimineții de vineri, după un atac cu rachete, a anunțat Ministerul de Urgențe din Ucraina. Imobilul a fost puternic avariat, deși din imagini se vede cum încă apartamentele aveau curent.

Potrivit acestuia, două explozii puternice au răsunat în zorii zilei de vineri în centrul Kievului, la o zi după începutul invaziei ruse în Ucraina, iar forţele terestre ucrainene au precizat că Kievul este vizat de “tiruri de rachetă“, precizând că au distrus în zbor două din aceste rachete.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Ucraina. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă și este în plină desfășurare. Trupele Federației Ruse atacă din nord, sud și est și se îndreaptă inclusiv spre capitala Kiev. Forțele ucrainene luptă pe mai multe fronturi, însă au pierdut controlul mai multor baze și aeroporturi militare și a zonei Cernobîl.

 

COMMENTS