ADS
ADS
ADS
A treia zi de război în Ucraina. Un bloc de locuințe din centrul Kievului a fost lovit de o rachetă. Atacuri în diferite zone din țară
26/02/2022 12:15 in STIRI

Federația Rusă a continuat atacurile în noaptea de vineri spre sâmbătă, inclusiv în această dimineață, asupra mai multor oraşe ucrainene și capitala Kiev. Oficialii ucraineni spun că au fost lansate rachete de croazieră către Ucraina dinspre Marea Neagră. Aceștia au raportat mai multe pierderi printre forțele rusești. Atacurile armatei ruse au lovit sâmbătă dimineață un bloc de locuințe din centrul Kievului. Între timp, președintele Zelenski transmite din centrul capitalei că armata nu se va preda.

Zona din apropierea aeroportului internațional lovită de rachete 

ACTUALIZARE 26 FEBRUARIE 10:50 Două rachete au lovit sâmbătă zonele de la sud-vest de centrul orașului Kiev, potrivit unui corespondent Reuters. 

Una dintre rachete a aterizat aproape de aeroportul Zhuliany, unul dintre cele două noduri importante din capitală. 

Un alt martor a declarat pentru Reuters că rachetele au lovit zona din apropierea pieței Sevastopol.

Nicio victimă la Kiev, după lovirea cu rachete a unui bloc de locuințe. Au fost însă persoane rănite în timpul luptelor de vineri noaptea. „Nu există o prezență militară rusă majoră la Kiev”, spune primarul

ACTUALIZARE 26 FEBRUARIE 10:40 Dimitri Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a declarat că nu au existat victime în urma loviturii cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev. 

Anterior, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că 35 de persoane, inclusiv doi copii, au fost rănite în luptele din capitală peste noapte.

Acesta a spus că în prezent nu există o prezență militară rusă majoră la Kiev, dar sunt active grupuri de sabotori ruși.

Macron: Acest război va dura, trebuie să ne pregătim

ACTUALIZARE 26 FEBRUARIE 10:30 Războiul din Ucraina "va dura, trebuie să ne pregătim pentru asta", a avertizat, sâmbătă, preşedintele francez Emmanuel Macron. El a anunțat că Guvernul Franței va avea "un plan de rezilienţă" pentru a face faţă consecinţelor economice ale acestei crize.

Rusia spune că a capturat primul oraș important de la începutul invaziei. Primarul neagă

ACTUALIZARE 26 FEBRUARIE 10:20 Forțele ruse au capturat, sâmbătă, orașul Melitopol din sud-estul Ucrainei, potrivit agenției de presă ruse Interfax, citate de Reuters.

Melitopol are o populație de aproximativ 150.000 de oameni. Acesta ar fi primul centru populațional semnificativ care este capturat de ruși, de la începutul invaziei de joi.

Oficialii ucraineni nu au fost disponibili să comenteze aceste informații pentru presa occidentală.

Imaginile publicate pe rețelele sociale sâmbătă dimineață părea să arate vehicule blindate rusești pe străzile orașului, deși primarul a publicat un comuncat spunând că rămâne sub control ucrainean, conform The Guardian.

Anterior, un oficial american de rang înalt din apărare a spus că Rusia a lansat un atac amfibiu pe coastă cu infanterie navală între Melitopol și Mariupol.

Ministrul forțelor armate britanice, James Heappey, a negat cucerirea, spunând că invazia Rusiei „este departe de planurile sale”.

O rachetă a lovit un bloc de locuințe din centrul Kievului

ACTUALIZARE 09:30 Serviciul de urgență al Ucrainei spune că un obuz rusesc a lovit o clădire rezidențială din centrul Kievului, potrivit The Guardian.

Un videoclip distribuit de serviciul de presă al lui Volodimir Zelenski arată explozia rachetei într-un apartament, fumul și resturi intrând în camera de zi.

Serviciul a mai distribuit imagini ale urmărilor, clădirea fiind în flăcări. O bună bucată din clădire a fost distrusă. Numărul de victime nu este încă cunoscut. Pompierii au ajutat supraviețuitorii răniți, cărând o femeie pe străi peste o grămadă de moloz.

Două rachete au lovit sâmbătă zone la sud-vest de centrul Kievului, relatează un corespondent Reuters.

Una dintre rachete a aterizat într-o zonă aproape de aeroportul Zhuliani, a transmis jurnalistul.

Un alt martor a spus că rachetele au lovit zona de lângă Piața Sevastopol, în vreme ce administrația locală precizează că una dintre rachete a lovit o clădire rezidențială.

Zelenski: Nu ne vom preda. Ne vom apăra statul

ACTUALIZARE 26 FEBRUARIE 08:50 Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a publicat un clip video pe Twitter sâmbătă dimineață din centrul Kievului. Acesta dezminte informații false privind o presupusă predare a armelor de către armata ucraineană.

„Bună dimineața, ucraineni! Acum au apărut o mulțime de informații false, cum că aș fi cerut armatei să depună armele și că ar fi în curs evacuarea capitalei. Sunt aici, nu vom depune arme. Ne vom apăra statul. Pentru că arma noastră este adevărul nostru, adevărul nostru este că este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri. Și noi vom apăra toate acestea. Trăiască Ucraina!”, a spus acesta.

Sursa:Digi24

 

COMMENTS