Aglomerație la pașapoarte! Botoșănenii se înghesuie să obțină documentele după izbucnirea războiului din Ucraina
04/03/2022 15:36 in STIRI

Botoșănenii se înghesuie la eliberarea pașapoartelor, în ultimele zile, după ce a izbucnit războiul din Ucraina. Sunt în jur de 300 de cereri pe zi, iar cei mai mulți solicită pașapoarte pentru întreaga familie, inclusiv copii. Autoritățile botoșănene fac un apel către cei care vor să solicite un astfel de documente să nu meargă să stea la cozi la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor, ci să recurgă la o programare online.

Cei mai mulți dintre botoșănenii care vor să plece din țară aleg ca destinație Anglia, sperând ei că își vor găsi mai ușor de muncă, vor fi în siguranță și vor avea un trai mai bun. În tot acest timp, mii de refugiați din Ucraina trec zilnic în țara noastră prin cele două vămi, Rădăuți Prut și Stânca. Dar, chiar și dintre aceștia, puțini aleg să rămână în România, cei mai mulți fiind în tranzit.

În ultimele 12 ore, prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut au intrat în țară 808 persoane cu 206 autoturisme. Dintre acestea, doar 16 persoane au declarat că rămân în județul Botoșani, iar ceilalți că sunt în tranzit.

 

COMMENTS