Un tânăr regizor din Botoșani, nominalizat la Gala Premiilor GOPO
05/03/2022 11:50 in STIRI

Un tânăr regizor și actor din Botoșani a fost nominalizat la Gala Premiilor GOPO. Andrei Redinciuc se bucură de nominalizarea la cea de-a 16-a ediție a Premiilor GOPO, la categoria cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, cu „Extravaganzia mare, blat subțire, sos iute”. Tânărul este absolvent al Colegiului Național “A.T.Laurian” și al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” București.

La cea de-a 16-a ediție a Galei Premiilor Gopo au intrat în cursa pentru nominalizări 96 de filme româneşti, lansate în cinematografe, festivaluri naţionale şi internaţionale sau pe platforme de video on demand în 2021. Evenimentul care aduce anual în faţa publicului şi a industriei realizările cinematografiei româneşti va avea loc în luna aprilie.

Lista completă a nominalizărilor este disponibilă pe premiilegopo.ro.

Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo 2022 au fost stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit din profesioniști din domeniu: criticii de film Iulia Voicu și Ștefan Dobroiu, cronicarul Mihai Brezeanu (LiterNet), regizorii Laurențiu Damian și Ivana Mladenovic, actrița Rodica Lazăr, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, editorul Roxana Szel, creatoarea de costume Dana Păpăruz, producătoarea și regizoarea Monica Lăzurean Gorgan și producătoarea și organizatorul de festival Miruna Berescu.

După anunţul nominalizărilor, peste 650 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2022, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firmă de audit şi consultanţă PwC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.

 

COMMENTS