Polițista Simona Elena și voluntarii coordonați de ea, de o lună în sprijinul refugiaților. Cum și-au bătut unii joc de refugiați cu pantofi cu toc și mâncare gata să expire
25/03/2022 11:58 in STIRI

Câțiva voluntari din Botoșani i-au așteptat pe refugiații ucraineni la graniță încă de când a început războiul, adică fix de o lună de zile. Sunt 30 de zile, în care niciun minut echipa de peste 100 voluntari ai Asociației Umanitare Simona Elena nu s-au oprit din a ajuta refugiați ucrainieni cu cele necesare în Vama Rădăuți Prut, județul Botoșani. În ajutorul lor au venit mai mulți preoți, care i-au așteptat pe refugiați cu vorbe bune și au oferit și ei, la rândul lor, cele necesare.

„Refugiații Ucrainieni, nu se așteptau ca noi romani sa-i primim cu atâta dragoste și bratele deschise și sa le asiguram produsele necesare, cazare, transport, locuri de munca și tot ce au avut nevoie Gratis fără a le cere ceva la schimb, când știu câte greșeli au făcut în trecutul istoric, fata de noi romani. Dacă ne întrebați cum am reușit??? Avem suflet de român.  Datorita vouă, celor care ați donat, ati venit personal de la mii de km să-i ajutați și sa ne fiti alături cu cele necesare în acest război. Unii ucrainieni se întorc înapoi în România unde au fost primiți cu bratele deschise din Europa unde au visat sa ajungă în primele zile de razboi și zic ca mai bine ca-n România nu le-a fost nicăieri de când a început războiul. Rugăciunile noastre se înalță, și mâinile noastre se îndreaptă catre cei rămași în Ucraina cât și pentru cei plecați în lume. Mulțumim, tuturor care ați ajutat împreună cu noi, și ați primit cu bratele deschise refugiații din Ucraina, în special mamele cu copii”, a spus Simona Elena.

Totodată, Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii a trimis ajutoare umanitare și la Herta și Mahala din Regiunea Cernauti/Ucraina, unde mulți refugiați nu mai aveau de mâncare.

Unii le-au oferit ucrainenilor pantofi cu toc și mâncare aproape să expire

„Este nevoie de ajutor continuu pentru refugiații Ucrainieni care intra în România în funcție de fluxuri și zile prin toate vamile, cât si pentru cei din centrele de refugiati de pe teritoriul României, dar în special de ajutor direct în centrele din Ucraina de lângă vama cu România unde stau ascunși de bombardamente și pericole și trebuie să-i ajutam în continuare sa supraviețuiască. Unii stau nemâncați și înfrigurati de zile întregi, și nu se știe cât vor supraviețui. Dacă unii zic ca ucrainieni au primit tone de ajutoare și s-a făcut ripa de ceva din spusele lor, tot ce a rămas în urma au fost lucruri nefolositoare pe care mamele nu le-au putut duce mai departe în brate alături de copii lor. Ucrainieni cereau de mâncare, medicamente și lucruri de urgenta și au primit prea multe haine nefolositoare, inclusiv haine de vara în anotimp rece și papuci cu toc sau mâncare valabila câteva zile pana la expirare. De aceea au rămas în urma acele mormane de lucruri nefolositoare și mâncare aruncata”, a spus Simona.

Voluntarii și translatorii dau semne de oboseala si zilnic e nevoie de alții prin rotație, e nevoie de carburant, produse alimentare și de igiena, medicamente și altele necesare. Dacă vreți sa ajutați și sa le fiți alaturi în continuare  puteti dona în conturile Asociației Umanitare Simona Elena și Voluntarii deschise la

  • Banca Transilvania
  • RO06BTRLRONCRT0587762901 RON si
  • RO53BTRLEURCRT0587762901 EURO
  • SWIFT: BTRLRO22
  • Cu mențiunea Ajutor Ucraina

Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii

Tel: 0040757139794

 

COMMENTS