România - Grecia 0-1. Edi Iordănescu debutează cu un eșec pe banca naționalei
26/03/2022 11:24 in STIRI

”Tricolorii” nu au reușit să se impună în fața grecilor, însă Edi Iordănescu le-a permis lui Octavian Popescu și lui Radu Drăgușin să debuteze la prima reprezentativă.

România a început bine partida cu Grecia. În minutul 7, Chiricheș a profitat de centrarea lui Cicâldău și a trimis periculos cu capul pe lângă poarta grecilor.

Grecii au semnat și ei două ocazii periculoase în minutele 10 și 15, ambele rezolvate de intervențiile bune ale lui Florin Niță.

Alexandru Mitriță a semnat cea mai mare ocazie a ”tricolorilor” din prima repriză. Mitriță a trecut de Mavropanos în interiorul careului și a șutat din unghi cu piciorul stâng. Balonul a trecut însă pe lângă poartă.

Giakoumakis a reușit să trimită balonul în poarta lui Niță, însă arbitrul asistent a anulat golul pe motiv de ofsaid.

Totuși, grecii au intrat la pauză cu un avantaj de un gol, după reușita semnată de Bouchalakis din minutul 39.

În repriza secundă, ”tricolorii” au fost mai periculoși și s-au apropiat mai mult de poarta elenilor. Maxim a recuperat un balon la jumătatea terenului și i-a pasat lui Răzvan Marin care a șutat de la distanță puțin pe lângă poartă.

Cea mai mare ocazie a României a fost semnată de Rus în minutul 70 când a trimis cu capul în bara porții lui Vlachodimos.

România și Grecia s-au mai întâlnite de cinci ori în ultimii 10 ani. Bilanț - două victorii România, o victorie Grecia și două rezultate de egalitate.

Naționala Greciei a învins România când conta mai mult, în drumul către Cupa Mondială din 2014, cu scorul de 3-1, în barajul pentru turneul final.

Un singur jucător ”tricolor” va fi în lot și-n partida de vineri, la opt ani și jumătate distanță de la partida de tristă amintire din Grecia - Alexandru Maxim. Pe atunci, doar un tânăr de mare perspectivă, care evolua la VFB Stuttgart.

Sursa: Digisport

 

COMMENTS