O firmă din Botoșani câștigă peste 13 milioane de lei din modernizarea unui drum județean din Suceava
12/07/2022 07:15 in STIRI

O firmă din Botoșani câștigă peste 13 milioane de lei din modernizarea unui tronson dintr-un drum județean din județul Suceava. Este vorba de firma Try Grup Betoane SRL Botoșani, cea care a semnat un contract cu Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava pentru execuție lucrări pentru obiectivul de investiție ”Asfaltare DJ 178, Humoreni – Bălăceana, km 27+215 – 30+600, județul Suceava”.

Lucrarea presupune asfaltare drumului, lucrări privind colectarea, transportul și evacuarea apelor prin amenajarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, construite a patru podețe transversale, lucrări de siguranța circulației, semnalizare in plan orizontal și parapete de protecție.

De asemenea, va fi făcută o reabilitare a podului peste râul Soloneț la km 27+203 și construirea unui pod nou km 28+028 peste pârâu necadastrat. Vor fi făcute și lucrări de consolidare, cu zid de sprijin de rambleu și vor fi amenajate drumurile laterale pe o lungime de 15 m și o lățime de min 3.00 m, precum și accesele pentru proprietăți.

În prezentul proiect vor fi incluse relocarea stâlpilor de iluminat și a rețelei electrice, acolo unde este cazul, rezultând astfel un numar de 18 stâlpi ce necesită mutați.

Lucrarea a fost estimată la 14,6 milioane de lei, însă în urma licitației a fost adjudecată de societatea comercială Try Grup Betoane la 13,1 milioane lei.

 

COMMENTS