Cum a fost sancționat șoferul din Botoșani care i-a pus pe polițiști să fugă 8 km după el și să tragă cu arma asupra lui
20/07/2022 22:02 in STIRI

Șoferul din Botoșani care i-a pus pe polițiști să fugă opt kilometri după el și să tragă cu arma asupra lui a scăpat cu sancțiuni ușoare după acest eveniment. Tânărul de 23 de ani a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002. Botoșăneanul a primit o amendă  în valoare de 1.450 lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile pentru nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului.

Pe 18 iulie 2022, o patrulă mixtă, formată  dintr-un polițist din cadrul Poliției orașului Darabani și un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani a efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism, pe strada 1 Decembrie din Darabani. Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, a fost urmărit.

În timpul urmăririi, au fost executate mai multe focuri de armă, inițial în plan vertical, de avertisment și ulterior, înspre anvelopele autoturismului. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, pe terenuri extravilane din proximitatea localității Concești, iar, după aproximativ 8 kilometri, acesta nu a mai fost reperat.

Ulterior, autoturismul a fost găsit pe un drum din satul Movileni, comuna Concești, însă, în interior, nu se afla nicio persoană. Acesta a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

În urma executării focurilor de armă, au rezultat doar pagube materiale.

 

COMMENTS