Zeci de mașini trase pe dreapta, duminică, de polițiștii botoșăneni
15/08/2022 11:17 in STIRI

Polițiștii botoșăneni au acționat, duminică, în județul Botoșani pentru prevenirea, descurajarea și combaterea oricăror evenimente negative, fiind asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice și prevenirea faptelor de natură penală, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

La acțiuni, au fost angrenați polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale și rutieră, precum și reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român.

În acest context, s-a acționat atât în mediul rural cât și în mediul urban, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație, fiind folosite zilnic aparatele radar, etilotest și DrugTest.

Activitățile au vizat depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate și legitimate peste 300 de persoane, controlate peste 75 de vehicule și 23 de obiective economice,  iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 19.000 de lei, mai precizează IPJ Botoșani.

 

COMMENTS