Doi botoșăneni, prinși băuți la volan. Unul nu a reușit să sufle în etilotest
15/08/2022 12:38 in STIRI

Doi botoșăneni au urcat băuți la volan și s-au ales cu dosare penale. Duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal DC 82 B, un autoturism, condus de un tânăr, de 34 de ani, din comuna Suharău, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției orașului Darabani au oprit pentru control, pe Drumul Național DN 259 A, un autoturism condus de un bărbat, de 59 de ani, din orașul Darabani.

Din cauza stării bărbatului, nu s-a reușit testarea cu aparatul etilotest, însă, acesta a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, precizează IPJ Botoșani.

 

COMMENTS