Parlamentul a decis tacit! Românii încep anul cu o minivacanţă în plus.
06/12/2022 18:19 in STIRI

Un proiect legislativ care propune ca zilele de 6 și 7 ianuarie să fie considerate Sărbători legale a fost adoptat tacit de Parlament. În cazul în care actul normativ va trece de birocrația parlamentară, va fi promulgat de președintele țării și apoi publicat în Monitorul Oficial, numărul zilelor libere de care vor beneficia salariații va crește la 17 într-un an.

Printr-un proiect legislativ ce se consideră adoptat tacit, deoarece nu a fost dezbătut și votat în termenul legal, parlamentarii vor să mărească încă o dată numărul Sărbătorilor legale de care beneficiază salariații din țara noastră, scrie avocatnet.ro

Actul normativ care propune ca 6 și 7 ianuarie să fie declarate Sărbători legale a trecut tacit de Parlament

Actul normativ propune ca 6 ianuarie, zile în care, potrivit calendarului creștin ortodox, se sărbătorește Boboteaza, și 7 ianuarie – Sfântul Ioan – să fie zile în care salariații beneficiază de timp liber. Acest proiect legislativ ce se consideră adoptat tacit, deoarece nu a fost dezbătut și votat în termenul legal.

Inițiatorii își motivează propunerea prin faptul că “în mai multe state europene, ortodoxe sau catolice, precum Austria, Cipru, Croaţia, Finlanda, Grecia, Italia, Polonia, Rusia, Slovacia, Spania ori Suedia, ziua de 6 ianuarie a fost inclusă ca sărbătoare legală, zi nelucrătoare, tocmai pentru importanţa ei religioasă. Strâns legată de sărbătoarea Botezului Domnului este cinstirea celui care a săvârşit Botezului Domnului, Sfântul Proroc loan Botezătorul, în ziua de 7 ianuarie, în fiecare an”.

Constatarea formală a adoptării tacite a proiectului va avea loc în ședința de miercuri a Senatului.

Sursa:dailybusiness.ro

 

COMMENTS