Nu vor mai fi scutiri la Sănătate din 2023! Șomerii, deținuții, beneficiarii de ajutor social, personalul monahal și cei cu pensii mici vor plăti CASS
07/12/2022 11:00 in STIRI

Guvernul începe să strângă șurubul și mai tare. Persoane considerate până acum intangibile din punctul de vedere al Taxei pentru Sănătate (CASS) vor trebui să plătească din 2023 pentru a mai avea asigurate serviciile de sănătate în sistemul public se spune în Strategia Națională de Sănătate lansată de Ministerul Sănătății.

Este vorba de șomeri, de beneficiarii de ajutoare sociale, de personalul monahal și pensionarii cu pensii mici care până acum erau scutite de la plata acestor sume:

”Stabilirea şi calcularea transparentă, prin raportare la veniturile brute încasate, a subvențiilor de la bugetul de stat către FNUASS pentru toate categoriile de persoane adulte care sunt asigurate fără plata contribuției (CASS): şomeri, deţinuţi, beneficiari de ajutor social, personal monahal, pensionari cu pensii mici. Schimbarea se va aplica începând cu primul trimestru din 2023”, se arată în Strategia naţională de sănătate.

Sursa: Stiripesurse.ro

 

COMMENTS