Sistemul de transport public va fi modernizat în municipiul Botoșani. Primăria a semnat contractul pentru achiziția autobuzelor electrice
09/12/2022 12:43 in STIRI

Sistemul de transport public va fi modernizat în municipiul Botoșani și va respecta rigorile privind protecția mediului înconjurător. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare pentru unul din cele 4 proiecte depuse de Primăria Municipiului Botoșani pe Componenta C10 – Fondul Local, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba de „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, prin achiziția de autobuze ecologice”. În valoare de 41,7 milioane de lei, contractul de finanțare prevede achiziția a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu, informează printr-un comunicat Primăria Botoșani.

„Deocamdată semnăm acest contract, urmând ca și celelalte contracte de finanțare să fie pregătite întrucât municipiului Botoșani i-au fost aprobate toate cele 4 proiecte depuse pe Componenta C10”, a menționat primarul Cosmin Andrei.

Toate acestea însumează 84,2 milioane de lei și se referă, pe lângă cel de modernizare a transportului public, și la:

  • Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, în valoare de 7 milioane de lei (stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători)
  • Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 23,8 milioane de lei (construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere)
  • Susținerea transportului alternativ prin realizarea unui circuit de piste de biciclete la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 11,7 milioane de lei (amenajarea a 11 kilometri de piste pentru biciclete).

 

COMMENTS