Percheziții, astăzi, la Botoșani! Un bărbat a fost ridicat de anchetatori și dus la audieri
01/02/2023 13:54 in STIRI

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare, miercuri, două mandate de percheziție domiciliară, în județul Botoșani, la locuința unei persoane bănuită de comiterea infracțiunii de ”intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor și și codotomie-tăiere cozii).

În cadrul activităților desfășurate, la locația vizată, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

Totodată, au fost identificate  3 exemplare canine, din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, cu vârsta aproximativă de 4 luni, ce prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanță la  nivelul cozilor și urechilor și care nu erau identificate prin microcipare și nu dețineau documente de sănătate veterinară.  

În urma activităților desfășurate, un bărbat, de 48 de ani,  a fost condus la sediul poliției pentru audieri.  

Pentru neîndeplinirea obligațiilor privind identificarea exemplarelor canine și a celor privind asigurarea de asistență medicală acestora, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei.  

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale.  

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

 

COMMENTS