Doi soți din Botoșani au rămas fără cei șase copii. Minorii locuiau în condiții de mizerie extremă
05/02/2023 19:23 in STIRI

Doi soți din județul Botoșani au rămas fără cei șase copii, din cauză că minorii locuiau în condiții de sărăcie și mizerie extremă. Este vorba de doi părinți din comuna Durnești, care își creșteau copii în niște într-o casă insalubră și într-o avansată stare de degradare, cu pereții crăpați și cu geamurile sparte.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a cerut Tribunalului Botoșani, iar instanța a dispus instituirea măsurii de plasament în regim de urgenţă pentru cei șase copii ai familiei Crețu din Durnești, ca urmare a urmare a „condițiilor minime de trai”. Prin ordonanța preşedinţială a Tribunalului, pe durata plasamentului în regim de urgenţă, a fost suspendat de drept exercițiul drepturilor părinteşti exercitate de cei doi soți.

Potrivit asistenților sociali, cei doi soți locuiau împreună cu cei opt copii ai lor, cu vârste între trei și 18 ani, într-o singură cameră a casei. Deși locuința are trei camere, două dintre ele erau nefolosite, din cauza mizeriei din acestea și a hainelor și bunurilor aruncate la întâmplare.

„Deși au fost consiliați în mai multe rânduri atât de DGASPC, cât și de Primăria comunei Durnești, nu au reușit să își îmbunătățească condițiile de trai”, susțin cei care au făcut ancheta socială la domiciliul familiei respective.

Mai grav este că toții copiii care erau înscriși în sistemul de învățământ au multe absențe la școală, iar trei dintre ei, cei mai mari, au abandonat școala.

 

COMMENTS