Festivalul- Concurs de Ouă Încondeiate, la Rogojești. Evenimentul a ajuns la a VII-a ediție
15/03/2023 16:52 in STIRI

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, în colaborare cu Parohia „Nașterii Maicii Domnului” Rogojești, organizează Festivalul – Concurs de Ouă Încondeiate, ediţia a VII-a, 18 martie 2023.

Festivalul – Concurs de Ouă Încondeiate se va desfășura în Casa Praznicală din Rogojești, între orele 10:00 și 16:00.

Sunt așteptați meșteri populari din Ciocănești, Pojorâta, Brodina, Rădăuți,Vatra Moldoviței, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei, Ulma, Vlădeni (Botoșani), Bucecea Rogojești, etc. Până în acest moment ne-au confirmat prezența și trei unități de învățământ, respectiv Bucecea, Vlădeni și Ciocănești care vor participa cu elevi, meșteri populari la început de drum care învață meșteșugul încondeierii ouălor de la înaintașii lor.

În cadrul Festivalul – Concurs de Ouă Încondeiate vor fi trei categorii de jurizare precum: secțiunea adulți, secțiunea copii 10-18 ani și secțiunea „Coșului pascal”.

În perioada jurizării va fi un moment susținut de corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi. În cadrul evenimentului se alătură cu o activitate de informare și educare preventivă din cadrul campaniei „Un cămin sigur pentru copilul tău” Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Botoșani.

 

COMMENTS