Tânăr de 18 ani, reținut de polițiștii Botoșăneni
16/03/2023 15:23 in STIRI

Un botoșănean a fost reținut de polițiști după ce a bătut și șantajat o tânără de 17 ani.

Miercuri, 15 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele tânărului, de 18 ani, din orașul Darabani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj, lovire sau alte violențe și act sexual cu minor, a declarat Delia  Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

”Din cercetări, a reieșit faptul că în perioada decembrie 2022-martie 2023, acesta ar fi constrâns o tânără, să nu încheie relația de prietenie cu el, șantajând-o cu imagini compromițătoare realizate în timpul relațiilor intime, pe care cei doi le-ar fi avut. De asemenea, în același context, tânărul ar fi agresat-o fizic”, a declarat Delia Nenișcu.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

”Atentie! Dacă sunteți amenințat cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare, care poate aduce atingere onoarei, demnității sau reputației, nu ezitați să sesizați organele de poliție. Această faptă este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani. Sub incidența șantajului intră toate formele de constrângere care au ca rezultat determinarea unei persoane, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, săvârșite în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine sau pentru altul”, a preciat sursa citată.

 

COMMENTS