Zeci de litri de alcool ilegal depistați într-un microbuz de polițiștii de frontieră botoșăneni
11/05/2023 16:12 in STIRI

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit, în bagajele unui cetățean român, pasager într-un microbuz, 2.000 de ţigarete și 116 sticle cu băuturi alcoolice, pe care persoana intenționa să le introducă ilegal în România, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

 În data de 10 mai 2023, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, pasager într-un microbuz.

”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei şi a mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele bărbatului, cantitatea de 2.060 de ţigarete proveniență Duty Free și 116 sticle cu băuturi alcoolice (77 de litri)”, a precizat Răcnea.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 3.200 de lei, persoana fiind sancționată de către lucrătorii vamali cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

 

COMMENTS