Elevă din Botoșani, punctaj maxim la etapa națională a Concursul de Geografie "TERRA"
13/05/2023 22:49 in STIRI

Eleva Maria Chiș, de la Liceul Pedagogic din Botoșani, a reușit performanța de a obține punctajul maxim de 100 de puncte la Etapa Națională a Concursului Național de Geografie TERRA. Concursul, organizat anual la nivel național de către Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare, are ca scop promovarea disciplinei geografie și dezvoltarea abilităților de înțelegere a lumii și a fenomenelor geografice.

Elevii din învățământul preuniversitar, care au dobândit cunoștințe și abilități în domeniul geografiei, au ocazia să participe la acest concurs, care cuprinde trei etape: locală, județeană și națională. La fiecare etapă, elevii sunt supuși unor teste care acoperă diferite ramuri ale geografiei, precum geografia fizică, geografia umană sau geografia economică.

Maria Chiș a demonstrat o cunoaștere remarcabilă a disciplinei și a obținut un punctaj perfect la Etapa Națională a concursului TERRA, reprezentând un exemplu pentru ceilalți elevi pasionați de geografie. Această realizare nu este doar o recunoaștere a efortului depus de elevă, ci și o mândrie pentru școală.


Foto: concursterra.ro

 

COMMENTS