ADS
ADS
ADS
Primăria Botoșani montează sisteme de gunoi subterane în municipiu. Unde vor fi amplasate
17/05/2023 09:56 in STIRI

Primăria municipiului Botoșani montează sisteme de gunoi subterane în câteva zone din oraș. Contractul pentru furnizarea și montarea noilor sisteme pentru colectarea deșeurilor în municipiul Botoșani a fost câștigat de SC European Waste Technology SRL, iar valoarea estimată este de 180.000 de lei fără TVA.

Un număr de șase containere vor fi amplasate, fiecare cu o capacitate de 5mc. Trei vor fi în zona Restaurantului Miorița și alte 3 pe strada Transilvania, în spatele Bisericii Vovidenia.

„Plătești cât arunci”

Potrivit reprezentanților municipalității, acestea vor fi dotate cu sistem de identificare a utilizatorilor, pentru respectarea angajamentelor față de Comisia Europeană, pe principiul „plătește cât arunci”.

În acest sens, echipamentele și utilajele de colectare deșeuri trebuie să aibă o capacitate de stocare ridicată pentru a preveni depozitarea necontrolată în jurul platformelor și să împiedice sustragerea de deșeuri din containere. Trebuie să aibă un aspect plăcut și să poată fi igienizate într-un timp scurt. În plus, acestea trebuie să fie compatibile cu utilajele de ridicat containerele îngropate cu braț hidraulic pe care operatorul de salubritate le are în dotare.

 

COMMENTS