ADS
ADS
ADS
Schimbări în regulile pentru ITP: Modificări în procedura de raportare către RAR
23/05/2023 20:43 in STIRI

Începând de astăzi, au intrat în vigoare reguli noi pentru ITP, care implică o serie de verificări suplimentare față de cele obișnuite. Primul aspect important este introducerea unui test de depistare a erorilor stocate în computerul de bord al autoturismului, asemănător unei diagnoze.

În plus, se va efectua și un al doilea test care va măsura consumul de carburant al mașinii într-un mod foarte precis. Pentru vehiculele echipate cu instalații pe gaz, se va verifica, de asemenea, nivelul de pierderi din rezervor și conducte.

O altă modificare importantă începe astăzi și se referă la modul de transmitere a datelor către RAR (Registrul Auto Român). Centrele de service autorizate pentru ITP sunt acum obligate să descarce un link prin intermediul căruia se conectează la server pentru a introduce datele relevante, care ulterior vor fi validate de către Registrul Auto Român.

În urma acestor noi reguli, apar și nemulțumiri din partea unor administratori de stații ITP, deoarece a fost necesară achiziționarea de echipamente performante. Cu toate acestea, aceștia au fost notificați cu cinci ani în urmă cu privire la aceste modificări și au avut suficient timp pentru a se pregăti.

În realitate, noile reguli pentru ITP sunt o adaptare a regulamentului european, într-un efort de a aduce procedurile de inspecție la standardele internaționale.

 

COMMENTS