Dispare o bancă din Botoșani. Clienții au fost anunțați
25/05/2023 13:18 in STIRI

În România, o altă bancă, cu sucursală și la Botoșani, dispare de pe piață, iar procesul de vânzare se preconizează că va dura câteva luni. Reprezentanții băncii i-au anunțat deja pe clienți săi. Concernul maghiar OTP a decis să scoată la vânzare filiala sa din România. Decizia a fost confirmată oficial printr-un comunicat de presă. În prezent, procesul de vânzare este în desfășurare și se estimează că va dura câteva luni.

În cazul în care licitația pentru achiziționarea băncii va fi un succes, se preconizează că un acord de vânzare va fi semnat în aproximativ un an de zile.

„În ultimii patru ani, OTP Bank România și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți, a implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client. În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii”, se arată într-un comunicat oficial al OTP Bank România.

Reprezentanții instituției susțin că nu vor fi afectați clienții OTP Bank după această decizie.

„Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, mai arată comunicatul de presă.

 

COMMENTS