2 wheels for safety: motocicliștii ies în stradă la Botoșani. Evenimentul, supravegheat de jandarmi
25/05/2023 17:47 in STIRI

Începând de joi după-amiază și până duminică seară, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, va asigura ordinea și siguranța publică la o serie de manifestări cultural-artistice și sportive organizate în mai multe localități, având ca obiectiv prioritar siguranța participanților.

Misiunea jandarmilor botoșăneni la Zilele orașului Darabani, Festivalul ,,Floare albastră” de la Ipotești și Întâlnirea Fiilor Satului Ionășeni este prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională care i-ar putea afecta pe cetățeni.

Evenimentul moto ,,2 wheels for safety”, organizat sâmbătă în municipiul Botoșani, începând cu ora 13.00, va fi, de asemenea, în atenția jandarmilor și polițiștilor rutieri, care vor fi alături de participanți pe traseul: Parcarea Parcului de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Aqua Parc – str. Sucevei – str. Calea Națională – sens giratoriu Complex Comercial Orhideea – Blvd. Mihai Eminescu – parcarea parcului Cornișa.

Tot sâmbătă, jandarmii vor acționa pentru preîntâmpinarea unor posibile situații neplăcute la manifestarea cicloturistică organizată de Asociația Leader ,,Colinele Moldovei” pe raza orașului Flămânzi.
Nu în ultimul rând, jandarmii vor continua misiunile zilnice de menținere a ordinii și liniștii publice, prin echipaje de jandarmerie sau în sistem integrat, împreună cu polițiștii botoșăneni și vor interveni la apelurile făcute prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, luând măsurile legale necesare.

„Recomandăm conducătorilor auto care întâlnesc în trafic coloanele de bikeri sau de bicicliști să manifeste răbdare și le acorde atenția cuvenită pentru a evita producerea unor accidente, iar participanților la manifestările publice să respecte indicațiile forțelor de ordine, să supravegheze minorii care îi însoțesc, să aibă grijă de bunurile personale de valoare și să solicite sprijinul jandarmilor în mod direct, în cel mai scurt timp, atunci când situația o impune”, este apelul făcut de jandarmi.

 

COMMENTS