Grevă la Penitenciarul din Botoşani. Ce nemulţumiri au angajaţii unităţii de detenţie
31/05/2023 13:26 in STIRI

Angajații din Penitenciarul Botoșani au intrat în grevă, miercuri, alături de colegii lor din toate penitenciarele din țară. Aceștia au blocat activitatea timp de patru ore, refuzând, dimineață, să intre în tură. Ei au blocat astfel mai multe activități, precum apelul deținuților,  vizitele, programul de plimbări și prezentarea persoanelor private de libertate la instanțe.

Polițiștii de penitenciar sunt nemulțumiți de planurile Guvernului de a crește vârsta de pensionare la 65 de ani, până în 2035 și se plâng de salariile mici și de lipsa de personal.

Potrivit vicepreședintelui Federației Polițiștilor de Penitenciare, Răzvan Chilărașu, acesta este un prim avertisment al polițiștilor din sistemul penitenciar nemulțumiți de modul în care sunt remunerați, de condițiile de muncă, de deficitul de personal, dar și de intenția guvernanților de a crește vârsta de pensionare.

Angajații din sistemul penitenciar cer aplicarea în integralitate a legii salarizării, deblocarea posturilor, actualizarea normelor de hrană și echipament.

 

COMMENTS