Atenționare de la Primăria Botoșani pentru proprietarii de terenuri infestate cu ambrozie
01/06/2023 10:06 in STIRI

Proprietarii de terenuri infestate cu ambrozie sunt obligați să distrugă planta alergenă este atenționarea transmisă de Primăria Botoșani.

Distrugerea se poate face prin cosire, smulgere sau erbicidare. Ambrozia produce cantități mari de polen, un alergen foarte puternic.

”Vă atenționăm că aveți obligația aplicării metodelor pentru prevenirea, combaterea și distrugerea buruienii ambrozia. Totodată, vă revine obligația ca după distrugerea buruienii să informați în scris autoritatea administrației publice locale de pe raza căruia se află terenul infestat, respectiv UAT Botoșani, în vederea verificării aplicării lucrărilor de combatere. Raportarea se va face în scris, se vor realiza imagini foto cu suprafețele infestate și ulterior curățate, se va transmite până la data de 30 iunie, anul curent, către Registratura Primăriei Botoșani”, se arată într-o informare a Primăriei Botoșani.

În perioada 1-15 iulie se va face primul control iar în cazul în care se constată că nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acestei buruieni, se vor aplica amenzi de la 1.000 la 5.000 lei persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei persoanelor juridice.

 

COMMENTS