Ce condiție au pus profesorii ca să renunțe la grevă. Guvernul îi cheamă iar la discuții
01/06/2023 09:38 in STIRI

Cadrele didactice au ajuns la un consens joi dimineață și au convenit să ceară o majorare salarială de 4.000 de lei pentru profesorii debutanți, chiar de luna aceasta, ca condiție pentru renunțarea la grevă. Guvernanții afirmă că oferta făcută anterior reprezintă ultima propunere.

Oferta anterioară, care prevedea o creștere salarială de 1.000 de lei, a fost respinsă de profesori. Aceștia au stabilit o ofertă minimă pe care o vor accepta pentru a pune capăt grevei generale. Cererea lor se referă la aplicarea legii salarizării începând din această lună, astfel încât salariul unui profesor debutant să crească la 4.000 de lei începând chiar din luna curentă. În prezent, salariul acestora se situează între 2.500 și 2.600 de lei.

Profesorii au transmis că nu vor accepta o altă ofertă decât cea propusă. Executivul le-a propus cadrelor didactice și personalului nedidactic o creștere salarială de 1.000 de lei brut și respectiv 400 de lei brut, urmată de o majorare etapizată a salariilor în următorii trei ani, prin intermediul viitoarei legi a salarizării.

Reprezentanții sindicatelor din Educație au comunicat miercuri seară că profesorii care sunt în grevă au decis să continue acțiunea de protest, după consultarea organizațiilor sindicale afiliate, care nu au acceptat oferta salarială a Guvernului.

"Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație «Spiru Haret», în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu accepte oferta Guvernului. Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, au votat pentru continuarea acțiunii de protest", conform comunicatului semnat de Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și de Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

 

COMMENTS