Ministrul Educaţiei: “Dacă se continuă protestul nu vom putea evita reprogramarea examenelor sau prelungirea anului școlar”
01/06/2023 18:15 in STIRI

Ministrul Educației, Ligia Deca, susține că prelungirea grevei profesorilor va avea consecințe asupra elevilor care, din păcate, nu pot fi evitate, cum ar fi reprogamarea examenelor şi prelungirea anului şcolar.

Dacă protestul din Educație va continua, consecințe precum reprogramarea examenelor sau prelungirea anului școlar nu vor putea fie evitate. Ministrul Educației a spus că, dacă în ciuda tuturor angajamentelor luate de către Guvern, “se continuă protestul nu vom mai putea să evităm consecințe de tipul reprogramare examene sau prelungire an școlar și cred că nu ne dorim niciunul dintre noi astfel de consecințe”.

Ligia Deca a anunţat, însă, că “gândește pozitiv și este convinsă că pot fi găsite soluții pentru evitarea acestor situații”.

“Sunt covinsă că se va putea găsi înțelepciunea și formula pentru ca toți copii să poată da examenele la timp și pentru a putea să-și urmeze mai departe parcursul educațional. Vom ști care este răspunsul cadrelor didactice, după care vom analiza necesitatea, în funcție și de resursa umană existentă în sistem, de a reîncadra din punct de vedere al calendarului procesele educaționale”, a adăugat ministrul, potrivit Antena 3 care citeaza Mediafax.

 

COMMENTS