Șapte ani de la prăbușirea elicopterului SMURD în care au murit doi botoșăneni
02/06/2023 09:53 in STIRI

Ziua de 2 iunie este una care va rămâne veșnic în memorie din cauza unei tragedii cumplite. Acum șapte ani, comandorul Doru Gavril, căpitan-comandorul Voicu Șocae, medicul Mihaela Dumea și asistentul medical Gabriel Sandu au căzut la datorie în Republica Moldova, în localitatea Haragîș, în timp ce efectuau o misiune umanitară de salvare a unui pacient aflat în stare gravă.

Comandorul botoșănean Doru Gavril, de la Unitatea Specială de Aviație Iași, și asistentul Gabriel Sandu, din Dorohoi, au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în raionul Cantemir.

Pe data de 2 iunie 2016, echipajul elicopterului SMURD Iași nr. 347 a decolat pentru ultima dată, plătind sacrificiul suprem pe altarul celei mai nobile profesii din lume, aceea de salvator de oameni.

Născut în 1963 în comuna Viișoara, Doru Gavril a visat de mic să zboare și a ajuns la cel mai înalt grad și urma să iasă la pensie în câteva săptămâni. Din 2008, activa la Unitatea Specială de Aviație, fiind comandantul unității. Pilotând elicopterul SMURD, a făcut sute de zboruri până la locul său natal.

 

COMMENTS