Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, anunț despre creşterea vârstei de pensionare în MAI
02/06/2023 10:07 in STIRI

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că nu va exista o creștere bruscă a vârstei de pensionare pentru cadrele din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și că au fost luate în calcul măsuri tranzitorii pentru a evita perturbările în sistem.

"Eu personal nu am aceste semnale. Au fost discuții și dezinformări. Nu se face o creștere bruscă a vârstei de pensionare, s-au luat în calcul măsuri tranzitorii, măsuri discutate cu sistemele pentru a nu crea perturbări în sistem. Aceste măsuri tranzitorii le-am explicat și Comisiei în ultima discuție de la Bruxelles. Am transmis Comisiei ultimele discuții avute în cadrul Comisiei de muncă și observațiile primite în cadrul acesteia, odată ce amendamentele au devenit publice", a declarat Marius Budăi la finalul ședinței de guvern de joi, întrebat dacă există semnale privind un val de pensionări în cadrul MAI din cauza nemulțumirilor legate de creșterea vârstei de pensionare.

Ministrul PSD a menționat că în această săptămână va primi ultima analiză de impact de la Banca Mondială.

"Cred că până mâine, cel târziu poimâine, vom primi ultima analiză de impact de la Banca Mondială, care va fi trimisă către Comisia Europeană. Am reușit să ajungem aproape de finalul discuției cu Comisia Europeană și ne-au promis că ne vor transmite feedback-ul lor în cel mai scurt timp, pentru că la Ministerul Muncii am preferat să discut reforma cu Comisia Europeană înainte de aprobarea finală, pentru a evita discuții ulterioare aprobării", a explicat ministrul Muncii.

Budăi a subliniat că nu are semnale privind un val de pensionări în cadrul MAI.

"Personal, nu am astfel de semnale. Dacă ministrul de Interne sau ministrul Apărării au alte informații, trebuie să ținem cont că domeniul apărării și ordinea publică au fonduri de pensii sectoriale, la nivel de ministere, și nu sunt gestionate de Ministerul Muncii, deci nu am informații exacte despre situație", a încheiat Budăi, conform RomaniaTV.

 

COMMENTS