Prognoza meteo, azi, 18 ianuarie 2024
18/01/2024 08:51 in STIRI

Joi, temperatura în termometre se ridică față de ziua precedentă, atingând 14-15 grade în vestul României. În ciuda încălzirii, se anunță înnorări în întreaga țară, iar ploile vor fi prezente în majoritatea regiunilor. În vest și nord-vest, se vor acumula cantități semnificative de apă.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei, ajungând până la 12 grade. Cerul va fi predominant acoperit, iar condițiile pentru ploaie vor fi prezente și în aceste zone.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se vor înregistra înnorări persistente, câteva ploi și un vânt mai intens. Maximele vor atinge valori de primăvară în Bucovina, cu temperaturi de 11 grade.

La Botoșani, temperatura maximă înregistrată va fi de 8 grade Celsius, sub un cer acoperit. Vântul va sufla slab dinspre sud-vest, iar în timpul nopții temperaturile vor scădea la 0 grade Celsius.

Temperaturile vor crește și în zonele montane, unde se anunță ploi abundente. În masivele vestice, se vor acumula 30 de litri de apă pe metru pătrat. Pe creste, condițiile pentru lapoviță și ninsoare vor fi favorabile, iar vântul va atinge viteze de până la 80 km/h.

 

COMMENTS