Trei oferte depuse la licitația pentru achiziția microbuzelor școlare electrice. Vezi în ce comune din județul Botoșani vor fi repartizate!
18/01/2024 13:31 in STIRI

Proiectul Consiliului Județean Botoșani privind achiziționarea a 26 de microbuze electrice destinate școlilor din mediul rural a ajuns într-o nouă etapă. În cadrul procedurii de licitație, au fost depuse trei oferte pentru furnizarea acestor microbuze școlare, care se află acum în procesul de evaluare tehnică.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat că instituția a obținut o finanțare de 7,2 milioane de euro din PNRR pentru a implementa acest proiect în colaborare cu 26 de comune beneficiare. Aceste comune au fost selectate în baza criteriilor stabilite de Ministerul Educației Naționale, care este autoritatea de management pentru această axă de finanțare. Federovici a subliniat că, pe lângă finanțarea obținută, Consiliul Județean va acoperi cheltuielile neeligibile și eventualele diferențe rezultate în implementarea proiectului.

Comunele partenere în proiect sunt: Cristinești, Ungureni, Mihălășeni, Avrămeni, Albești, Santa-Mare, George Enescu, Todireni, Coșula, Corni, Gorbănești, Stăuceni, Vorniceni, Călărași, Tudora, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Lozna, Văculești, Leorda, Cândești, Hlipiceni, Cristești, Vorona și Hilișeu-Horia.

Microbuzele vor avea o capacitate de 16 locuri pe scaune, din care un loc destinat persoanelor cu dizabilități, plus un loc pentru șofer.

Consiliul Județean Botoșani a aplicat și pentru obținerea unei finanțări din Fondul de Mediu pentru achiziționarea a 18 microbuze hibride. Proiectul se află în faza de evaluare la Administrația Fondului de Mediu, iar odată semnat contractul de finanțare, se va demara procedura de achiziție.

Totodată, alte trei microbuze, achiziționate prin intermediul unui program al Ministerului Dezvoltării, au ajuns în comunele Dângeni, Coțușca și Havârna. Doina Federovici a subliniat angajamentul de a valorifica orice oportunitate pentru a atrage fonduri în județ și pentru a îndeplini necesitățile de transport școlar.

 

COMMENTS