ADS
ADS
ADS
Miracolul generozității! Fetiță de nouă ani salvată de o operație de 23.000 euro
29/01/2024 19:19 in STIRI

23.000 de euro au fost costurile intervenției chirurgicale care a salvat viața unui copil luptând cu scolioza încă de la vârsta de 6 luni. Copilăria Giuliei a fost un șir lung de suferințe, lacrimi și neputință. Suspectată de o boală genetică rară, legată de gena X, micuța nu vorbește, nu merge, iar până acum câteva zile nu stătea nici pe scăunel. După operația de scolioză încheiată cu succes în țară, micuța luptătoare stă în șezut pentru prima dată.

„După o intervenție chirurgicală extenuantă care a durat peste 10 ore, vestea că Giulia a ieșit cu bine din sala de operație a declanșat un val de emoții copleșitoare pentru familia ei: lacrimi de bucurie, frică amestecată cu speranță și o credință neclintită. Nimic nu ar fi fost posibil fără donatorii care ne sunt mereu alături, de la oameni simpli cu posibilități modeste, la companii și antreprenori ce nu își lasă în urmă semenii la nevoie. Fiecare donație, cât de mică, a fost o picătură de speranță în oceanul greutăților pe care familia Giuliei le-a întâmpinat de-a lungul anilor. Datorită vouă, am reușit să fim alături de ea și de întreaga ei familie în această călătorie dificilă,” a declarat Vlad Plăcintă, președinte al organizației Salvează o inimă.

Familia Giuliei și-a exprimat o profundă recunoștință față de donatorii generoși și membrii comunității care au făcut posibilă această intervenție vitală.

„Fără generozitatea și inimile nobile care ne-au fost alături, nu am fi putut traversa această călătorie dificilă. Operația de scolioză a fost un pas crucial pentru fetița mea. În lipsa acestei intervenții chirurgicale, plămânii ei riscau să fie perforați în orice secundă. Suntem profund îndatorați fiecărui om cu inimă mare care a donat cât de puțin în contul Giuliei. Ați fost și sunteți arhitecții speranței noastre într-un viitor mai blând pentru un copil greu încercat din primii ani de viață. Cuvintele nu pot exprima pe deplin recunoștința noastră pentru fiecare gest de generozitate, pentru că ați transformat o situație dificilă într-un drum plin de speranță și posibilități. A fost mesajul de mulțumire transmis de Elena, mama Giuliei.

Acum urmează o perioadă crucială de recuperare pentru Giulia: ședințe de kinetoterapie și tratament medicamentos. Este un drum care necesită multă răbdare, curaj și determinare. La finalul acestei călătorii, familia poate visa la o a doua operație, la picioare, care îi va reda speranța primilor pași.

Între timp, familia va consulta o echipă de specialiști din străinătate care va analiza cazul Giuliei din punct de vedere neurologic. Pe lângă scolioza de care suferea, fetița are o întârziere globală de dezvoltare și regres psiho-motor, cauzate cel mai probabil de anomalia genetică a genei X. Toate aceste aspecte trebuie însă investigare în detaliu, astfel încât medicii să găsească o explicație și o soluție optimă pentru îmbunătățirea calității vieții acestui copil.

 

COMMENTS