Tot mai mulți tineri drogați ajung la Urgențe. Reprezentanții Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani vor să redeschidă Compartimentul Post Cură de la Psihiatrie
06/03/2024 15:16 in STIRI

Numărul tinerilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe drogați crește exponențial de la o zi la alta, fapt pentru care conducerea Spitalului Județean "Mavromati" Botoșani a decis să redeschidă la Secția Psihiatrie Compartimentul Post Cură pentru persoanele care se droghează.

Această secție a activat în urmă cu mai mulți ani, însă a fost închisă. Medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Botoșani, a declarat că, pe lângă aparținătorii tinerilor care se droghează, sunt și pacienți care singuri au solicitat să fie ajutați să se lase de droguri.

"Sunt foarte multe astfel de cazuri, persoane aduse fie cu Poliția, fie aduse cu ambulanța de la domiciliu sau din locuri publice. În momentul în care sunt aduși la Unitatea de Primiri Urgențe, după un consult sunt redirecționați către Secția Psihiatrie. Acolo unii sunt temporizați pentru 24 de ore, alții sunt internați mai mult timp în Secția psihiatrie. Activitatea la Secția Psihiatrie este cu adresabilitate foarte mare și cu un număr foarte mare de pacienți cu diferite patologii psihiatrice.

Noi încercăm acum să refacem Secția de Post Cură, pentru cei care consumă droguri, pentru că a început să crească și acest număr de pacienți care ajung în Urgențe. Și acești pacienți au nevoie de serviciile noastre. A fost mai demult secția, s-a închis. Acum achiziționăm și un aparat pentru depistarea a 26 de droguri, care este foarte important și ne va ajuta să descoperim substanța, pentru că mulți nu declară ce au consumat iar alții sunt sinceri și spun, și ei au nevoie de ajutor. Sunt foarte mulți care cer ajutorul nostru, fie că sunt aparținătorii persoanelor care consumă, fie pacienții singuri ajung în situația în care doresc să fie ajutați să scape de acest viciu", a declarat medicul Monica Adăscăliței.

 

COMMENTS