Prognoza meteo, azi, 7 martie 2024
07/03/2024 11:21 in STIRI

În cursul zilei de joi, vremea va continua să se răcească în întreaga țară. Soarele va rămâne timid, cu precipitații sub formă de ploi și lapoviță în zonele joase, iar la munte se va transforma în ninsoare abundentă. Vântul va lua amploare în nord-vest, centrul și sudul țării, iar temperaturile maxime vor oscila între 2 și 10 grade Celsius, cu valori mai ridicate în vest și nord-vest.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei, cerul va fi predominant acoperit, iar ploile locale vor fi o prezență obișnuită. Temperaturile vor înregistra o ușoară scădere, ajungând la 8-9 grade Celsius, potrivite pentru această perioadă a anului.

În nordul Moldovei și în Bucovina, se va menține un cer înnorat, cu precipitații intermitente sub formă de ploaie și lapoviță. Temperaturile vor fi relativ scăzute, cu valori maxime între 4 și 7 grade Celsius.

În Botoșani, norii vor domina cerul, iar vântul va fi mai slab, venind din direcția estică. Temperaturile vor fi moderate, situându-se între 6 și 7 grade Celsius în timpul zilei și coborând până la 2 grade Celsius în timpul nopții.

La munte, iarna se întoarce în forță, aducând temperaturi scăzute și ninsori abundente, în special în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, contribuind la creșterea resimțită a frigului.

 

COMMENTS