Protest la Penitenciarul Botoșani: Destul! Nu mai suportăm umilirea noastră ca oameni!
21/03/2024 11:07 in STIRI

Angajații din Penitenciarul Botoșani au protestat, astăzi, în fața unității de detenție, nemulțumiți de salariile pe care le primesc. Ei cer aplicarea prevederilor Legii salarizării unitare și spun că ar trebui să aibă salarii cu 25% mai mari.

Nu suntem slugile nimănui! Guvernul trebuie să-și plătească datoria față de noi!” , este mesajul transmis de protestatari.

Potrivit Federaţiei Polițiștilor din Penitenciar (FPP), acțiunile de protest vor avea loc în toată țara, începând cu 21 martie.

Ceream ca măcar la doi ani de la aplicarea acestei legi pentru tot personalul bugetar, această lege să intre în vigoare și pentru sistemul de apărare. În totalitate. Doar atât… Primul-ministru ne-a promis actualizarea numai a soldei de grad și de echipare, dar numai dupa trecerea vizitei FMI de la începutul lunii Februarie 2024, urmând ca până la sfârșitul lunii Februarie să fie promovat actul normativ ce ar fi rezolvat măcar atât, pentru restul urmând a se face niste evaluări. Am crezut în această promisiune și… A trecut vizita FMI, a trecut și luna februarie 2024, trece și luna martie 2024 și cuvântul unui prim ministru valorează nimic. În timp ce altora le-ați mărit salariile pe bandă rulantă deși aveau aplicată în totalitate salarizarea conform legii, vezi medicii, salariații din finanțe, asistență socială, judecători, voi Demnitarii.. Destul!!! Nu mai suportăm umilirea noastră ca oameni. Am crezut în cuvântul vostru și ați dovedit că acesta nu valorează nimic, se arată în comunicatul Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) și Federației Polițiștilor de Penitenciare(FPP) .

Revendicările angajaților din penitenciare vizează: aplicarea în totalitate a Legii 153/2017; actualizarea drepturilor noastre în conformitate cu prevederile legale, respectiv, actualizare normă de hrană, de echipare și a sporurilor la nivelul anului 2024; deblocarea tuturor posturilor vacante și încadrarea acestora pentru a reduce deficitul de personal și a desfășura în condiții de siguranță a misiunilor operative.

 

COMMENTS