Prognoza meteo, azi, 22 martie 2024
22/03/2024 09:46 in STIRI

Astăzi, vremea se încălzește în jumătatea de est a țării, iar temperaturile revin la normal în majoritatea zonelor. Maximele încep de la 9-10 grade pe litoral și în depresiuni, urcând până la 16 grade în vestul României. Cu toate acestea, vremea va fi schimbătoare, cu posibilitatea unor ploi slabe, localizate în Crișana, Maramureș și Transilvania. Există șanse să apară ploi ușoare și în Banat și Dobrogea, iar vântul va avea unele intensificări.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se înregistrează o încălzire, iar temperaturile maxime se opresc în jurul valorii de 12 grade. Dimineața, în unele zone, se pot forma condiții de ceață, însă ulterior soarele va apărea pe alocuri.

În nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile vor crește semnificativ. Dacă ieri se înregistrau 4 grade Celsius la Suceava, astăzi se prognozează 13 grade Celsius. Ziua va începe cu ceață în primele ore, urmată de apariția treptată a soarelui.

În municipiul Botoșani, vremea va fi frumoasă, iar vântul va sufla slab dinspre nord-vest. Temperaturile vor oscila între 10 și 12 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 4 grade Celsius în timpul nopții.

La munte, se vor acumula norii în cursul zilei, dar precipitațiile vor fi doar sporadice. Ploile predomină, vântul se va intensifica ușor, iar temperatura va crește ușor.

 

 

 

 

COMMENTS