Un lichidator din Botoșani este acuzat de delapidare. Riscă să fie condamnat
23/03/2024 10:12 in STIRI

Un lichidator din Botoșani este pus sub acuzare pentru delapidare și se confruntă cu riscul unei condamnări într-un dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Botoșani. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani au dispus recent trimiterea în judecată a lichidatoarei Alina Rusu, suspectată că ar fi însușit 181.000 de lei din valorificarea bunurilor unei firme pe care o administra judiciar.

Reprezentanții firmei prejudiciate, Romsamira SRL, cu sediul în municipiul Dorohoi, au depus o plângere penală împotriva lichidatoarei, iar acum Alina Rusu a fost trimisă în judecată.

Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Rusu Alina, care administra judiciar două societăți mari, Transporturi Auto SA și Jade Fashion SRL, a intrat în insolvență. Tribunalul Botoșani a decis, joi, deschiderea procedurii generale de insolvență în cazul CII Rusu Alina, la cererea Romsamira SRL, cu sediul în municipiul Dorohoi.

În mai 2017, Alina Rusu a fost numită lichidator al firmei din Dorohoi, dar ulterior a fost acuzată de gestionarea defectuoasă a patrimoniului acesteia, fiind supusă atât unei plângeri penale, cât și acestui proces care a condus la intrarea în insolvență.

 

COMMENTS